Home / Brummen-Regiobode / Gezelligheid bij uitvoering met Oosterhuuzens Dialectkoor

Gezelligheid bij uitvoering met Oosterhuuzens Dialectkoor

KLARENBEEK – De komende uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Ooasterhuizen belooft weer een gezellige avond te worden. Het koor verzorgt op zaterdag 13 april een optreden verzorgen in Het Boshuis in Klarenbeek. De voormalige kerk staat garant voor perfecte klank.

Het koor gaat er alles aan doen om een vrolijke zang- en muziekavond te presenteren. Onder leiding van Theo Uijttenboogaart heeft het koor weer een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd. Dit zijn veelal liedjes die men niet hoort bij andere koren, vaak welbekende melodietjes, maar voorzien van een dialecttekst. De mannen zingen het graag en dat is bij de uitvoering zeker te zien en te beluisteren. Ook zijn er weer enkele topnummers te horen uit vorige jaren. Vaak kan het publiek via grote videoschermen de tekst gezellig meezingen.
De groep mannen die zorgen voor muzikale begeleiding heeft een flinke uitbreiding gekregen en bestaat nu uit zes personen. Om een veelzijdige avond te brengen nodigt het koor ieder jaar een groep of persoon uit die muziek en/of zang brengt. Dit jaar verzorgt zanger Kappie (Dinand Leferink) uit Markelo een gastoptreden. Menigeen uit deze regio kent de zanger van zijn gezellige optreden vooraf en in de pauze van de voorstelling in het Openluchttheater De Kösterkoele in Markelo. Kappie heeft een veelzijdig repertoire. Hij zingt zowel in dialect als Nederlands, Duits en Engels. Samen met het koor sluit hij de uitvoering af met een drietal bekende liedjes.

Kaarten kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar bij Primera De Damper, Beekbergen, Bike Totaal Wolters Klarenbeek, Bakkerij Gerrits, Tullekensmolenweg Lieren, G. Weijers, Kievitsweg 7 Wilp Achterhoek en M. Kobussen Droefakkers 3a Loenen. De kaarten zijn ook te bestellen bij Ton Tijhof, Dorpstraat 30a Beekbergen. Ook telefonisch bestellen kan via tel. 055-5062289.

Lees ook

VVD Rheden zet ondernemers in het zonnetje

RHEDEN – Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.