Home / Doesburg-Regiobode / Gezellige zadenruilbeurs

Gezellige zadenruilbeurs

DOESBURG – Op vrijdag 22 maart vond in Grotenhuys in Doesburg de eerste zadenruilbeurs van de Volkstuinders Vereniging in Doesburg plaats. De opkomst van mensen die zaden aanboden en wilden ruilen viel voor deze eerste keer beslist niet tegen.

Het idee van een zadenruilbeurs is om speciale en/of overtollige zaden en plantgoed uit te wisselen, zogezegd te ruilen. Vaak zijn de hoeveelheden zaad die gekocht worden te groot voor een volkstuin en dan is ruilen natuurlijk een fijne manier om ook andere groente te kunnen kweken. Soms wordt er door de eigenaar zelf ook zaad getrokken van groenten of kruiden en dan is ruilen ook handig. Bij een zadenruilbeurs neem je groente- en bloemenzaden, bollen en knollen of ook zelfgekweekte planten mee en ruil je deze met anderen. Voor hobbytuinders is het een ideale manier om bijzondere zaden te ontdekken, en het draagt ook bij aan de biodiversiteit van hun tuinen.
Na eerst een kopje koffie of thee werd er op 22 maart om klokslag 20.30 uur begonnen met ruilen. Nadat iedereen klaar was werd er nog een lezing over zaai- en planttechnieken gegeven. De beurs voorziet in een behoefte en krijgt zeker een vervolg.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Dierbaren herdacht in Kruiskerk Eerbeek

EERBEEK – Op zaterdagmiddag 21 november opende de Kruiskerk in Eerbeek de deuren om inwoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.