Home / Nieuws / Getrommel en getoeter tijdens DHO-muziekshow

Getrommel en getoeter tijdens DHO-muziekshow

DIEREN – Op zaterdag 9 maart werd in de Oase door het Dierens Harmonie Orkest een optreden verzorgd, waarin kinderen en ook volwassenen kennis konden maken met blaasmuziek. Bovendien konden zij allerhande muziekinstrumenten zelf uitproberen.

Voordat dit laatste het geval was konden ze eerst luisteren naar het Opstap- en het Leerlingenorkest van DHO. Het Opstaporkest is een groepje muzikanten die pas in september vorig jaar hun eerste les op hun instrument kregen en nu al samen enkele stukjes konden en durfden spelen. Het Leerlingenorkest bestaat uit muzikanten die al wat langer les hebben. Samen en ieder apart konden ze laten horen wat ze in hun mars hadden. Bij dit alles werden ze geleid door de dirigent van DHO Geert Jan Dijkerman.
Hierna kon Truus Siddré met de kinderen uit de AMV-groep laten horen en zien dat ze met zelfgemaakte instrumenten samen muziek kunt maken, waarbij het plezier in dat wat je doet voorop staat. Bij dit gebeuren werden ook de aanwezigen betrokken. Hierna konden de kinderen zelf aan de slag. Ze konden op een instrument spelen waarbij muzikanten van DHO uitleg gaven. Het was een feestelijk getoeter en getrommel van jewelste.

Foto: Aart van Raalte

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.