Home / Brummen-Regiobode / Gemeente Brummen zoekt organisatoren compostactie

Gemeente Brummen zoekt organisatoren compostactie

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen is op zoek naar verenigingen of scholen die dit jaar de compostactie willen organiseren en daarmee de eigen kas spekken. De actie wordt gehouden op zaterdag 30 maart, tussen 10.00 en 16.00 uur.

De compostactie wordt in de gemeente Brummen sinds jaar en dag uitgevoerd door twee verenigingen. Elke vereniging moet minstens tien mensen leveren om de actie in goede banen te leiden. Er worden twee clubs gekozen uit alle aanmeldingen. Verenigingen die de afgelopen drie jaar al meegeholpen hebben, komen alleen in aanmerking bij onvoldoende aanmeldingen.
Er zijn dit jaar weer zakken compost beschikbaar. Daarnaast moet er veel losse compost op de dag zelf weggewerkt worden. Verenigingen kunnen zich tot vrijdag 15 maart aanmelden als organisator door een e-mail te sturen naar Michel Beijer via m.beijer@brummen.nl.

De gemeente Brummen wil met deze actie de inwoners iets teruggeven voor het goed scheiden van afval. Door groente-, fruit- en tuinafval apart in te zamelen en dan te verwerken tot hoogwaardige compost, wordt dit afval opnieuw gebruikt in de tuin. Ook wil de gemeente ieder jaar twee verenigingen via deze actie de mogelijkheid bieden extra geld te verdienen voor de clubkas. Door de actie op deze manier te organiseren, kan er meer geld naar de verenigingen. De vergoeding is net als vorig jaar 1.250 euro voor iedere vereniging.

Michel Beijer, tel. 0575-568 576

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.