Home / Rheden-Regiobode / Gelderse ChristenUnie brengt bezoek aan landgoed Middachten

Gelderse ChristenUnie brengt bezoek aan landgoed Middachten

RHEDEN – Op donderdag 14 maart deed de ChristenUnie-foodtruck Rheden aan. De Gelderse ChristenUnie-fractie bezocht landgoed Middachten, vanwege de verantwoordelijkheid van de provincie voor natuurbeheer, landbouw en cultuurhistorie. Age Fennema en Henri Kleijer gaven een toelichting op het beheer van het landgoed. Rentmeester Fennema: “Natuurlijk hebben we nog wel wensen, maar laten we eerst maar eens ervaring opdoen met wat we nu afgesproken hebben.” Het landgoed kan voor 80 procent zelf in de kosten van het regulier onderhoud voorzien. Voor de rest zijn bijdragen van het Rijk, gemeente Rheden en provincie Gelderland van belang. Voor het onderhoud van de tuin en voor restauraties van de gebouwen is de afhankelijkheid van de overheden veel groter. Rentmeester Fennema is blij met de constructieve houding van de gemeente Rheden en de provincie Gelderland en hoopt dat deze samenwerking in de toekomst kan worden voortgezet. Lijsttrekker Dirk Vreugdenhil: ‘Het is belangrijk dat we waardering hebben voor de mensen die ons erfgoed en onze natuur op landgoederen zoals Middachten beheren. Zij beheren de natuur op een verantwoordelijke manier.’

Lees ook

Rheden kan aan de slag met warmtetransitie

GEM. RHEDEN – De gemeenteraad van Rheden heeft dinsdag 20 april de Warmtetransitievisie Rheden unaniem …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.