Home / Doesburg-Regiobode / Geldboete voor Doesburgse vleeshandelaar in paardenvleesschandaal

Geldboete voor Doesburgse vleeshandelaar in paardenvleesschandaal

DEN BOSCH – De rechtbank Oost-Brabant deed afgelopen week uitspraak in de zaak tegen een Doesburgse vleeshandelaar (53) en tegen de eigenaar van slachthuis Van Hattem uit Dodewaard. Beiden werden veroordeeld vanwege fraude met vlees. Slachter Van Hattem kreeg een celstraf opgelegd van 324 dagen voor zijn het bedrog, de Doesburgse vleeshandelaar werd veroordeeld wegens valsheid in geschrifte en moet een boete van 47.500 euro betalen.

De zaak gaat om het verkopen van paardenvlees als ware het rundvlees. Slachterij Van Hattem begon in 2013 met het slachten van Shetlandpony’s. Het vlees van de dieren werd versnipperd en vermengd met rundvlees. Door het als rundvlees te verkopen werd fraude gepleegd. De bewuste partijen werden allemaal afgenomen door het bedrijf Meat Masters, het bedrijf van de Doesburgse vleeshandelaar. Die beweerde tegenover de rechtbank eerder niet op de hoogte te zijn geweest van het gebruik van paardenvlees. Slachterij Van Hattem sprak dat tegen: de Doesburger zou wel degelijk op de hoogte zijn geweest. De rechter oordeelde dat de eigenaar van Meat Masters bewust verkeerde informatie op de pakbonnen van de vleespartijen liet drukken en daarmee valsheid in geschrifte pleegde.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.