Home / Doesburg-Regiobode / Forum voor Democratie de grootste in Doesburg

Forum voor Democratie de grootste in Doesburg

DOESBURG – Afgelopen week kwam iets meer dan de helft van de Doesburgse kiesgerechtigden in de benen om een stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezing. Forum voor Democratie werd de grootste partij met 14,8 procent van de stemmen.

In totaal kozen 736 Doesburgers voor de partij van Thierry Baudet. Maar ook GroenLinks kan zichzelf winnaar noemen in Doesburg. Hoewel GroenLinks op de vierde plaats eindigde met 10,2 procent van de stemmen, verdubbelde de partij haar kiezersaandeel in Doesburg ten opzichte van de vorige Statenverkiezingen.
De SP leverde fors in en eindigde in Doesburg met 9,9 procent van de stemmen, 7,4 procent minder dan de vorige keer. Ook het CDA (9,4 procent) en de PVV (7,4 procent) verloren stemmen. De op één na grootste verliezer was D66, dat bijna gehalveerd werd en het met 7,3 procent van de stemmen moet stellen.

De opkomst was in Doesburg 54,8 procent, tegenover 56,1 procent landelijk. De tweede partij werd de VVD die met 12,2 procent van de stemmen, gevolgd door de PvdA met 11,9 procent van de stemmen. Beide partijen verloren stemmen.

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.