Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis toont The Death of Stalin

Filmhuis toont The Death of Stalin

DOESBURG – Filmhuis Doesburg kondigt de film van komende week aan als ‘een komedie van Monty Python-proporties’. The Death of Stalin is te zien op vrijdag 8 en woensdag 13 maart, beide dagen vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal in Doesburg.

Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat dan ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Zijn ministers bakkeleien over de controle; sommigen willen positieve veranderingen in de Sovjet-Unie, anderen hebben meer sinistere motieven. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.