Home / Rheden-Regiobode / Energiegroepen bieden hulp bij energietransitie

Energiegroepen bieden hulp bij energietransitie

GEM. RHEDEN – De komende jaren krijgen inwoners van de gemeente Rheden te maken hebben met veranderingen in onze energievoorziening, die nodig zijn om ongewenste klimaatveranderingen tegen te gaan. Diverse lokale initiatieven hebben nu de handen ineengeslagen om inwoners en organisaties hierbij te helpen.

Veel van de energietransitie speelt zich af op landelijk niveau, maar in de dorpen en wijken in de gemeente Rheden worden nu ook al initiatieven ontplooid. Initiatiefnemers in Dieren Noord-Oost en West spannen zich al jaren in om met wijkbewoners plannen te maken en uit te voeren. Hier is al veel gerealiseerd, zoals gezamenlijke isolatie-acties, de energiewinkel op Winkelcentrum Dieren, voorstellen om de wijken klimaatbestendiger te maken. Onlangs is in Ellecom een groep gestart met het realiseren van een zonnepark en in Dieren Zuid is een groep eind vorig jaar begonnen. In Velp staat een initiatief in de startblokken.

“Inwoners spelen een belangrijke rol in de opgave om ‘van het gas af te gaan’, de wijken klimaatbestendig te maken en de lokale samenleving te betrekken bij op de lopende en komende veranderingen. Hierbij wordt met de gemeente, andere instanties en bedrijven samengewerkt”, leggen de gezamenlijk optrekkende klimaat- en energiegroepen uit Velp, Ellecom en Dieren West, Noord-Oost en Zuid uit. “De bovengenoemde dorpen zijn al aan de slag gegaan. We roepen inwoners en organisaties in de dorpen Rheden, Laag Soeren, De Steeg en Spankeren op om ook te starten met energie en klimaat. Desgewenst kunnen we inwoners in deze dorpen die een initiatief willen nemen, helpen bij de eerste stappen en met een lokale aanpak.”

Gerhard Heerink, tel. 06-10579100

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.