Home / Doesburg-Regiobode / Elektrisch rijden ervaren in Bronckhorst

Elektrisch rijden ervaren in Bronckhorst

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst wil haar inwoners laten ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden. Ze organiseert daarvoor proefritten in de eigen omgeving op drie achtereenvolgende zaterdagen: 23 en 30 maart en 6 april.

De inwoners van Bronckhorst kunnen een proefrit maken in verschillende nieuwe of gebruikte elektrische auto’s naar keuze. Naast deze unieke mogelijkheid om elektrisch rijden in eigen omgeving te ervaren, krijgen deelnemers onderweg uitgebreide informatie.

Deelnemers kunnen kiezen uit diverse modellen, zoals onder andere een Audi e-tron en Jaguar i-Pace. Maar ze kunnen ook kennis maken met elektrische auto’s die betaalbaarder zijn, zoals de Volkswagen e-Golf, Hyundai Ioniq en Kona, Nissan Leaf, Kia e-Niro of Fiat 500e. Of de Renault Zoe, die ook als scherp geprijsde, gebruikte auto te rijden is. Deelnemers aan de Elektrisch Rijden Ervaring rijden steeds tussen 11.00 en 15.00 uur van de ene plaats naar de andere. Op 23 maart loopt de route tussen Hengelo en Vorden, op 30 maart tussen Hummelo en Zelhem, op 6 april tussen Steenderen en Drempt. Zaterdag 13 april is een uitwijkdag, voor het geval het op een van de dagen erg slecht weer is.

Inwoners van Bronckhorst die graag een proefrit willen maken, schrijven zich vooraf in via www.bronckhorst.nl/elektrischrijden. Daarbij geven zij de gewenste dag, de gewenste startplaats, het gewenste tijdstip en de gewenste auto’s aan. Als de auto naar keuze op de gewenste dag volgeboekt is, wordt een andere dag aangeboden. Ook rijden in meer dan twee auto’s of bijvoorbeeld op meerdere dagen is mogelijk, mits er nog een auto beschikbaar is. Vol is helaas vol. Deelnemers moeten een geldig rijbewijs hebben én meenemen. Deelnemers rijden zelf, een begeleider zit er namens de organisatie of de deelnemende dealer naast om alles uit te leggen en vragen te beantwoorden. Deelnemers stappen in de ene plaats in, rijden via een bepaalde route naar de andere plaats, stappen daar in een andere auto en rijden terug. De ritjes duren ongeveer een kwartier.

De Elektrisch Rijden Ervaring wordt georganiseerd door de gemeente Bronckhorst samen met de EV Coöperatie. De EV Coöperatie, die als doel heeft om mensen te laten ervaren dat elektrisch rijden echt indrukwekkend leuk is, werkt voor deze dagen samen met lokale dealers zoals Herwers (Hyundai, Renault en Nissan), Van Mossel Kia, Van Mossel Jaguar en Autohaas (Audi en Volkswagen). Deze dealers stellen auto’s en soms ook mensen ter beschikking en ook het team van de EV Coöperatie kan alles over de auto’s, over elektrisch rijden en over het opladen vertellen.

Lees ook

Doesburg kiest voor verkeersluwe binnenstad

DOESBURG – De gemeente Doesburg gaat het stappenplan uit het project Vitale Binnenstad uitvoeren om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.