Home / Brummen-Regiobode / Eindelijk weer een eigen kegelhonk

Eindelijk weer een eigen kegelhonk

BRUMMEN – Na een tijdje ‘dakloos’ te zijn geweest, hebben de Brummense kegelclubs afgelopen donderdag eindelijk weer hun intrek genomen in een eigen stekje. Burgemeester Alex van Hedel heropende de kegelbanen van Concordia die avond officieel, waarna er een klein feestje werd gevierd.

Een paar maanden geleden zag het er nog even naar uit dat de Brummense Kegelaars afscheid moesten nemen van hun vertrouwde locatie. Toen Concordia onverwacht failliet ging, was dat voor alle verenigingen die er een thuis hadden schrikken. Maar in het bijzonder voor de kegelclubs, zegt voorzitter Gerard Klein Heerenbrink van de Stichting Kegelsport Brummen. “Hetwas een behoorlijke schok. Zeker voor ons als kegelclubs, omdat we zo aan de locatie gebonden zijn in verband met de banen.”

Een noodoplossing was snel gevonden, kegelcentra in Zutphen, Dieren en Warnsveld waren bereid verschillende van de zes Brummense verenigingen een plek te bieden. Klein Heerenbrink: “Ik moet zeggen dat we daar allemaal ontzettend goed zijn opgevangen. We hebben ons ook prima vermaakt op die locaties hoor, maar het is toch anders. Je moet met de auto op pad, je mist je eigen plek.”

Daarom was de opluchting groot toen Stichting Kegelsport Brummen een overeenkomst wist te sluiten met brouwerij Grolsch, eigenaar van Concordia. “We hebben een soort anti-kraakovereenkomst gesloten die inhoudt dat we de kegelbanen weer in gebruik mogen nemen terwijl we een beetje voor het pand zorgen. We passen nu op het gebouw en doen een beetje onderhoud waar nodig. Dat zorgt dat we voorlopig verzekerd zijn van onderdak.” Hoe lang dat gaat duren is niet bekend. “Dat hangt af van de plannen van Grolsch,” zegt Klein Heerenbrink, “we moeten daarbij realistisch zijn. Maar het is ook mogelijk dat een nieuwe uitbater ook de kegelbanen zal willen overnemen. Dat zou het mooiste scenario zijn, daar hopen we ook wel een beetje op.”

Foto: Han Uenk

Foto: Burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen neemt de kegelbanen van Concordia opnieuw in gebruik

Lees ook

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen biedt hulp de gezinnen die gedupeerd zijn door de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.