Home / Brummen-Regiobode / Dorpsraad Loenen wordt Vereniging Loenen Zonnedorp

Dorpsraad Loenen wordt Vereniging Loenen Zonnedorp

LOENEN – De Verenging Dorpsraad Loenen gaat na vijftig jaar verder als Loenen Zonnedorp. In dit burgerparticipatietraject krijgen inwoners meer zeggenschap over onderwerpen als zorg, welzijn, jongeren, wonen, toerisme, duurzaamheid, ondernemen, agrariërs en groen.

Vanuit de bestaande structuren in Loenen neemt een aantal bekende en onafhankelijke stichtingen zitting in Loenen Zonnedorp: Lomivé, De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen en Loenen Energie Neutraal. Dit om de nieuwe Vereniging Loenen Zonnedorp meer kracht en kennis te geven om in de toekomst beter met de gemeente en provincie te kunnen onderhandelen. Deze overstap is volgens het huidig bestuur van de Dorpsraad best even wennen. “Maar met elkaar, zoals we in Loenen gewend zijn, gaan we er vanuit dat deze verandering zal slagen.”

De start van Loenen Zonnedorp vindt plaats tijdens een Algemene Ledenvergadering van de Dorpsraad, woensdag 20 maart vanaf 20.00 uur in de Bruisbeek. De bestuursleden van de oude Dorpsraad treden af en er wordt een nieuw bestuur gekozen voor de Vereniging Loenen Zonnedorp. Kandidaten voor een functie kunnen zich aanmelden. Daarnaast komen de nieuwe statuten aan de orde. Deze zijn vanaf woensdag 13 maart te zien op www.loenenopdeveluwe.info en op te vragen bij Marian Zoet, beoogd secretaris van Loenen Zonnedorp, tel. 055-3600244. Na de pauze geeft André Zeijseink een overzicht van duurzaamheidsactiviteiten in Loenen.

Op basis van een enquête onder inwoners van Loenen zijn de afgelopen periode projecten geselecteerd die in de komende twee jaar gerealiseerd kunnen worden. Daarna worden jaarlijks projecten toegevoegd, op basis van urgentie en voorkeuren. Deze projecten komen aan de orde in een volgende vergadering op woensdag 15 mei.

Lees ook

Hele bebouwde kom van Brummen wordt 30 km/uur

BRUMMEN / LEUVENHEIM – De snelheid binnen de gehele bebouwde kom van Brummen en een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.