Home / Rheden-Regiobode / Donatuskoor in muzikale vesper

Donatuskoor in muzikale vesper

RHEDEN – Op zondag 24 maart, de derde zondag in de Veertigdagentijd, wordt een oecumenische muzikale vesper gehouden in de Dorpskerk in Rheden. Dit keer is het Donatuskoor uit Bemmel te gast. Het orgel wordt bespeeld door Kees van den Haak. Thema van de viering is Op Weg Gaan. Dit thema klinkt door in de liederen die klinken, onder andere van Heizmann, Althouse, Gilpin en Moore. De Veertigdagentijd is de tijd voor voorbereiding op het paasfeest. Het is een tijd van bezinning en versobering en een tijd om stilte te zoeken en terug te keren naar God. De muzikale vespers, die geënt zijn op de Anglicaanse Evensong-traditie, vormen een uur van spirituele bezinning en genieten van muziek. De vesper begint om 19.30 uur, de kerk opent een half uurtje eerder. De toegang is gratis, wel wordt na afloop gecollecteerd.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.