Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg geeft 40 miljoen shilling aan Oeganda

Doesburg geeft 40 miljoen shilling aan Oeganda

DOESBURG – Doesburger Henny Slokker ging enkele maanden geleden voor de tweede keer in een jaar naar het midden van Oeganda, na een lokale inzamelingsactie voor de bevolking aldaar. Wie meer over Slokkers actie wil weten kan vrijdag 15 maart terecht in het Stadshotel in Doesburg.

Een drietal redenen dreef Slokker naar het kleine Oegandese dorpje Nsanvu: de vriendschap die zo snel was ontstaan met de lokale bevolking, de mogelijkheid om dankzij de gulle gaven van de Doesburgers wat terug te kunnen doen en tot slot het wat kunnen leren van elkaar.
Met ruim 10.000 euro aan sponsorgeld – zo’n 40 miljoen in Oegandese shillings – was door de Doesburgers veel gedaan. Tien grote watertanks van 5000 liter elk, de renovatie van een flinke school, elektriciteit in bijna honderd hutten dankzij zonnecellen en het belangrijkste een organisatie voor micro-krediet met daarbij educatie voor volwassenen. Dit laatste is na een kleine financiële impuls door de mensen zelf van de grond getrokken. Henny Slokker: “Je moet de mensen geen vis geven maar een hengel. Dat is eindelijk bij het geven van ontwikkelingshulp ook doorgedrongen. De mensen daar hebben meestal weinig opleiding, maar vaak een aantal andere talenten die wij missen. Ze zijn bijvoorbeeld heel handig in het repareren van kapotte spullen te en erg inventief. Ook de gemeenschapszin is daar nog groot. Je hebt elkaar nodig, dat heeft voor- en nadelen. Wij moeten daar niet gaan vertellen hoe ze het moeten doen. Wel kunnen we proberen mee te denken en ze in het begin financieel ondersteunen. Een euro is daar het tienvoudige waard. Arbeidsloon is minder dan een euro per dag. Afgesproken is dat ik ga proberen de micro-krediet groep tot het eind van dit jaar te ondersteunen. Dan moeten ze op eigen benen staan. Graag wil ik dit jaar ook nog zorgen voor voldoende zaad en gereedschap om eigen groentetuinen te kunnen starten. Ik doe nog een beroep op de Doesburgers om dit te sponsoren. ( NL64 RABO 0319 7515 46 tnv h.slokker Oeganda) Er blijft geen dubbeltje aan de strijkstok hangen en je krijgt er een blij gevoel van om een heel klein stukje van onze welvaart te kunnen delen. Je vergroot hiermee de kans om kinderen een betere toekomst te geven. Gisteren kreeg ik nog uit Didam een mooi bedrag van een stichting die werd opgeheven. Elk bedrag is welkom en een groot geschenk voor deze bewoners!” Op vrijdagmiddag 15 maart om 14.00 uur is in het Stadshotel op de IJsselkade in Doesburg een presentatie met een korte film over deze projecten.

Lees ook

Gezellige drukte tijdens Open Monumentendag in Klarenbeek

KLARENBEEK – Zaterdag 11 en zondag 12 september was het Open Monumentendag. In heel Nederland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.