Home / Rheden-Regiobode / Dieren-Zuid spreekt over klimaatmaatregelen

Dieren-Zuid spreekt over klimaatmaatregelen

RHEDEN – De gevolgen van klimaatverandering en de maatregelen die daardoor moeten worden genomen staan centraal tijdens een bijeenkomst van de Klimaatgroep Dieren-Zuid. Op zaterdag 13 april wordt een gevarieerd programma gepresenteerd over energie en klimaat.

De bijeenkomst begint om 11.30 uur met een gesprek tussen Thijs de la Court van het klimaatverbond en Gerhard Heerink van de groep Dieren-West, dat wordt geïntroduceerd door Werner van der Linden.
Om 13.00 uur wordt er gezamenlijk geluncht, want, zo redeneert de werkgroep, samen eten verbindt. De maaltijd is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

In de middag worden vier werkplaatsen bezocht. Op elke plek wordt een apart thema besproken. Zo is er een werkplaats over energiemaatregelen in de eigen woning. Inwoners van Dieren-Zuid laten zien wat zij doen. Een tweede werkplaats gaat over het collectief opwekken van energie. Er is een werkplaats over de veranderende regels van het Beschermd Dorpsgezicht in Dieren-Zuid. De gemeente gaat meer mogelijkheden bieden om zonnepanelen op daken te leggen. Aan de hand van voorbeelden in de wijk wordt hierover door de gemeente uitleg gegeven. De vierde werkplaats is ingericht voor huurders van woningen en appartementen. Met behulp van Vivare wordt duidelijk welke verwachtingen men mag hebben van de verhuurder. Ook wordt gesproken over mogelijkheden zelf aan de slag te gaan.

Na de werkplaatsen is er ruimte in het programma voor de financiële kant van het verhaal. Wie betaalt wat, hoe zit het met subsidies en is alles wel rendabel? Om 17.00 uur wordt teruggekeken op de middag en wordt besproken of en hoe het initiatief van Dieren-Zuid verder gaat.

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.