Home / Brummen-Regiobode / Dialect Top 20 2018 bij RTV Voorst en RTV Veluwezoom

Dialect Top 20 2018 bij RTV Voorst en RTV Veluwezoom

TWELLO – De maand maart is uitgeroepen tot de dialectmaand. In deze maand wordt veel aandacht besteed aan de streektaal. Ook de lokale omroepen RTV Voorst in de gemeente Voorst en RTV Veluwezoom in Brummen willen hier aandacht aanbesteden.

Wekelijks is er op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur het dialectprogramma Mo’j is luusteren. Volgens peilingen wordt er veel naar geluisterd. Vooral aan de keukentafel onder het genot van een kopje koffie kan men genieten van de plaatjes en praatjes in de streektaal.
De komende uitzending op zaterdag 30 maart krijgt een bijzonder tintje. Wim de Winkel uit Eerbeek heeft een dialect Top 20 van 2018 samengesteld. Twee uur lang worden de leukste liedjes van het afgelopen jaar in de streektaal gedraaid door technicus Martin van der Kaaij.
Tussendoor vertelt presentator Martien Kobussen over deze artiesten en allerlei wetenswaardigheden over het dialect en activiteiten in de streektaal.
De weerman Mark Wolvenne uit Terwolde komt aan het woord. Hij gaat vertellen welk voorjaarsweer er verwacht wordt. Er is een verhaal van Jan Groot Zevert en Riemsels uut de streek.
Ter afwisseling is er ook een quizje, waarmee kaartjes kunnen worden gewonnen voor het optreden van het Oosterhuuzens Dialectkoor, op zaterdag 13 april in het Boshuis in Klarenbeek. Er kan tijdens de uitzending naar de studio gebeld worden.
Mo’j is luusteren wordt zaterdagmorgen rechtstreeks uitgezonden via de ether. In Eerbeek 107.5 FM en Twello 105.3 FM en overal via internet.

Lees ook

Koning Willem-Alexander opent Veteranenbegraafplaats Loenen

LOENEN – Donderdagochtend 26 november opende Zijne Majesteit de Koning de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.