De verbeelde werkelijkheid van Noord-Korea

BRUMMEN – Het is een van de meest gesloten – en daardoor wellicht ook een van de meest intrigerende – landen ter wereld: Noord-Korea. In de lezing De Verbeelde Werkelijkheid neemt reiziger Marc Roth de luisteraar mee naar deze socialistische ‘heilstaat’. Die lezing is op donderdag 21 maart bij te wonen in de bibliotheek in Brummen.

Pyongyang is de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die te zien is überhaupt wel waar?
De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea. De lezing begint om 20.00 uur, kosten bedragen 4 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.