Home / Rheden-Regiobode / De Biesdel kweekt binnenshuis eigen groenten en kruiden

De Biesdel kweekt binnenshuis eigen groenten en kruiden

VELP – Op De Biesdel in Velp is woensdag 20 maart een Indoor Gardening Systeem in gebruik genomen. Hiermee kan het woon- en zorgcentrum haar eigen groenten en kruiden binnenshuis kweken.

Dit innovatieve kweeksysteem is speciaal ontwikkeld voor onder andere woonzorglocaties. Het zorgt ervoor dat de locatie groener wordt, de luchtkwaliteit binnen het gebouw verbeterd wordt en dat de bewoners worden voorzien van verse groenten en kruiden.
Marcel Wopereis, vakdeskundige Voeding van zorgorganisatie Innoforte, waar De Biesdel onder valt: “De bewoners kunnen het groen zien groeien, ze kunnen het ruiken en proeven. Ze kunnen het als het ware aanraken. Wij zijn ervan overtuigd dat het bewoners aanzet tot een gezonde leefstijl en hun eetlust stimuleert. Zeker als wij ze heerlijke maaltijden uit eigen kweek voorzetten. Groene bladgroenten zijn bovendien belangrijk voor het lichaam. Ze zitten barstensvol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Goed voor hart en bloedvaten, het houdt de bloeddruk mede op peil.’

Marie José de Dreu, manager Gastvrij en Huisvesting, vult aan: “Innoforte heeft een duidelijke visie op welzijn. Die visie vertalen we ook door naar de inrichting van onze gebouwen en tuinen. Indoor Gardening draagt bij aan een leefomgeving waar gezondheid, een groen binnenklimaat en sociale activiteiten samenkomen. Dankzij het fotosyntheseproces van planten verbetert de luchtkwaliteit binnen het gebouw: de lucht wordt schoner met meer beschikbare zuurstof. Het hele jaar kan er genoten worden van gezond, eerlijk en lokaal voedsel.”

Lees ook

Twee auto’s in brand gestoken op Waterstraat in Velp

VELP – In de vroege ochtend van 28 november zijn, binnen 2 uur tijd zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.