Home / Rheden-Regiobode / Cursus filosofie in Dieren

Cursus filosofie in Dieren

Cursus filosofie in Dieren

DIEREN – Coach Peter Schmitz van Denkkracht.nl start donderdag 28 maart een nieuwe filosofiecursus in Dieren met de titel Wat is de juiste keuze?. De cursus is tweewekelijks en wordt gehouden in de Dierense Toren aan de Hogeweg 12 in Dieren, van 19.30 tot 21.30. Dit is vijf minuten lopen van NS-station Dieren. Schmitz: “In de cursus onderzoeken we dilemma’s waar we als moderne burger mee geconfronteerd worden. We lezen gezamenlijk het boek ‘Rechtvaardigheid’ van de wereldberoemde Harvard-filosoof Michael J Sandel. In het boek ontmoeten we de grote filosofen zoals Aristoteles, Kant en Rawls. We onderzoeken of hun opvattingen nog steeds bruikbaar zijn bij de dilemma’s die nu spelen. De les bestaat uit het bespreken van de tekst, het bekijken van filmpjes en er zijn korte inleidingen voer de verschillende filosofen.”

www.denkkracht.nl/activiteiten

Lees ook

Isseltaler Musikanten in Openluchttheater de Pinkenberg

ROZENDAAL – De Isseltaler Musikanten spelen zaterdag 25 september in Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.