Home / Belangrijk / Culturele Zondag Doesburg met Marc Chagall

Culturele Zondag Doesburg met Marc Chagall

DOESBURG – Aanstaande zondag, 3 maart, is het weer zover: Doesburg staat dan in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. De mooie binnenstad is een bezoek meer dan waard.

Museum Lalique toont het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall. Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

In de Historische Boekdrukkerij ‘De Arend’ wordt gewerkt aan een herdruk van de affiche die ook in januari werd gedrukt. “Het was toen een hele speciale uitgave, maar er is steeds weer vraag naar”, aldus Arie Niks. De tekst luidde: Met een glimlach maak je vrienden. Uit de rijke collectie van drukletters (260 kasten vol) zijn houten letters gekozen om een authentiek en bijzonder product te drukken. Voor wat kleiner werk is deze zondag ook de handdegelpers van 1950 uit Den Haag met loden letters in gebruik. De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 3 maart gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Avond4Daagse Home Edition in Hummelo

HUMMELO – Omdat vorig en dit jaar de Avond4Daagse in Hummelo niet op normale wijze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.