Home / Rheden-Regiobode / BV Van Verhalen over Buitenstaanders

BV Van Verhalen over Buitenstaanders

BV Van Verhalen over Buitenstaanders

DIEREN – De verhalenvertellers van de BV Van Verhalen komen zondag 31 maart naar de Ontmoetingskerk in Dieren. Dit keer brengen zij een programma met het thema Buitenstaanders in de Bijbel: een regenboog vol kleuren.

De Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring verscheen begin januari en zette een golf van verontwaardiging in beweging. De verklaring spreekt zich uit tegen homoseksualiteit en transgenderisme. In reactie op de verklaring werd op tal van kerk- én overheidsgebouwen de regenboogvlag gehesen. De Ontmoetingskerk in Dieren liet de regenboogvlag meteen wapperen en nam daarmee afstand van de omstreden verklaring.
De verhalenvertellers van de BV Van Verhalen willen ongemakkelijke teksten niet uit de weg gaan. In hun volgende vertelavond laten zij horen dat er ook in de bijbel in de tijd van Jezus verschillende mensen werden buitengesloten. Zij werden met de nek aangekeken en buiten de samenleving gezet. De vertellers komen ieder met een verhaal van een buitenstaander uit Jezus’ tijd en willen de luisteraar laten horen hoe het ook anders kan. Verhalen die tot nadenken stemmen in deze veertigdagentijd. Pianist Ronald Brons luister de verhalen op met bijpassende muziek.
De bijeenkomst in de Ontmoetingskerk begint om 19.00 uur. De entree is gratis.

Lees ook

Louis van den Akker exposeert in Rheden

RHEDEN – Tot eind september is in het Dorpshuis in Rheden een overzichtstentoonstelling te zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.