Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Praktijk Samskara voor Transpersoonlijke Regressie Therapie

Business & Shopping: Praktijk Samskara voor Transpersoonlijke Regressie Therapie

LOENEN – Hermine Merlijn runt in Loenen haar praktijk Samskara voor Transpersoonlijke Regressie Therapie. Mede door verwijzingen van huisartsen en psychologen krijgt zij cliënten uit het hele land.

Hermine is sinds 2003 gediplomeerd Transpersoonlijk Regressie & Reïncarnatie Therapeut. In de volksmond wordt deze therapie regressietherapie genoemd. Regressie is teruggaan in de tijd naar een moment en plaats waar de oorzaak van een probleem is begonnen. “Veel mensen denken dat dit zweverig is, maar dat is zeker niet zo”, vertelt Hermine. “Ik sta met beide benen op de grond en heb een realistische kijk op mijn cliënten en de wereld.”

Regressietherapie is een vorm van toegepaste psychotherapie, waarbij er van wordt uitgegaan dat elke klacht een oorzaak heeft in het verleden. Door contact te maken met de oorzaak en symptomen van de klacht of probleem kan een bevrijdend herbeleven ontstaan. “De oorzaken zijn we meestal ‘vergeten’, maar liggen doorgaans in de baarmoeder, in de jeugd, pubertijd of op volwassen leeftijd, maar soms nog verder weg in een andere bestaansvorm”, legt Hermine uit. “Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat klachten in ‘het hier-en-nu’ in een ver verleden kunnen zijn ontstaan, bijvoorbeeld in de voorouderlijke familielijn, soms tot in meerdere generaties of vorige levens terug. Door hier contact mee te maken in het onderbewustzijn, krijg je toegang.”
In een sessie laat Harmine haar cliënt contact maken met zijn of haar onderbewuste, zodat die het probleem dat ‘daar-en-toen’ is ontstaan kan vrijgeven. “De pijn, het verdriet, de overtuiging of wat het probleem ook mag zijn kan dan eindelijk geheeld worden. Daarbij werken we op vier niveaus: mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel. Door je te concentreren op je innerlijke wereld, ontstaat er een zachte trance, maar je blijft volledig bewust aanwezig. Regressietherapie is niet alleen bevrijdend, maar brengt ook een dieper inzicht in je leven en functioneren.”
Volgens Hermine zijn gemiddeld vier tot zes behandelingen nodig om een probleem of actueel thema op te lossen, bij ernstige problematiek is dit vaak acht tot tien behandelingen.

www.samskara.nl

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Het spel

Eerdaags komt het spel op de wagen. Deze uitdrukking stamt uit de zestiende eeuw toen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.