Home / Brummen-Regiobode / Buren met groene vingers aan het werk

Buren met groene vingers aan het werk

EERBEEK – Omwonenden van het speelveld aan het Blekerserf in Eerbeek staken zaterdag 23 februari de handen flink uit de mouwen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de borders van het speelveld.

Dit initiatief is zes jaar geleden opgepakt omdat de buurt vond dat de staat van onderhoud beslist beter kon. In goed overleg met de gemeente is destijds de afspraak gemaakt dat men zelf het grove snoeiwerk ging verzorgen om het woonplezier te verbeteren. Sindsdien hebben buurtbewoners ook veel minder last is van zwerfvuil dat veelal door ongewenste bezoekers werd achtergelaten. “Nu hebben we nog wel een tennisbal en een speelgoedautootje gevonden, maar dat zijn spelende kinderen gewoon een keer kwijtgeraakt”, zei één van de omwonenden.
Precies om 10.30 uur was er een ‘verplichte’ pauze, waarin iedereen getrakteerd werd op een lekkere oliebol. Er werd heerlijk van gesmuld. De gemeente Brummen heeft beloofd om direct maandag al het snoeisel op te halen. Zo’n prettige samenwerking tussen gemeente en bewoners, maar ook tussen bewoners onderling verdient beslist een grote pluim, vinden de bewoners van het Blekerserf.

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.