Home / Brummen-Regiobode / Brummense Voedselbos doet mee met NLDoet

Brummense Voedselbos doet mee met NLDoet

BRUMMEN – Zaterdag 16 maart is het NLDoet. Ook het Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen doet hieraan mee en nodigt iedereen uit om ook een dagje de handen uit de mouwen te komen steken.

Er wordt weliswaar elke zaterdag gewerkt in het Voedselbos, maar nu worden wat extra klussen opgezocht. Er zijn heel afwisselende dingen te doen, zoals boompalen slaan voor de kruidenspiraal, nieuwe bomen planten, wilgentakken zagen voor de natuurspeelplek, olifantenpaadjes vrij maken of met gebruikte stenen een salamanderfort bouwen. Wat er precies op 16 maart op de planning staat, dat wordt in de voorafgaande week bekendgemaakt op de Facebook-pagina van het Voedselbos. Het wordt een dag waarop voor jong en oud wat te doen is, begeleid door de vrijwilligers van het Voedselbos.

Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden via de site van NLDoet, www.nldoet.nl. Er wordt gewerkt van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur. De ingang van het Voedselbos is te vinden bij de kruising van Het Stroomdal en de Hooimate in Brummen. Vanaf hier loopt een wandelpad tot de keet, de ontmoetingsplaats van deze dag.

Het Voedselbos is ontstaan in 2017 en is nu nog in de aanlegfase. Wanneer de oogst rijp is, mag iedereen hier komen plukken. Het Voedselbos is een samenwerking tussen de gemeente Brummen en een groep vrijwilligers. “Samen zorgen we voor een nog mooier en completer Voedselbos. We maken een plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Dat ziet er soms spannender en avontuurlijker uit dan parken die hoofdzakelijk voor mensen zijn ontworpen.”

buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven
voedselbosnieuweerven@gmail.com

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.