Home / Brummen-Regiobode / Brummen viert 75 jaar vrijheid met herdenkingsmaand

Brummen viert 75 jaar vrijheid met herdenkingsmaand

BRUMMEN – De gemeente Brummen staat volgend jaar met een herdenkingsmaand stil bij 75 jaar vrijheid. Hierin wordt aandacht besteed aan zowel de herdenking van oorlogsslachtoffers als de viering van de vrijheid.

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat het 75 jaar geleden is dat het land werd bevrijd. Aan deze jubileumeditie wordt ook in de gemeente Brummen extra aandacht gegeven. Om alle activiteiten van verschillende organisaties voldoende ruimte te geven, hebben de 4 mei-comités het idee opgevat een Maand van de Vrijheid te organiseren.

Er zijn al veel lokale verenigingen, organisaties, stichtingen en clubs die hebben aangegeven iets bijzonders te willen organiseren rondom 75 jaar vrijheid. De gemeente Brummen wil de plannen nu vast inventariseren en coördineren, zodat een goede spreiding van de activiteiten mogelijk is en elk initiatief straks alle aandacht krijgt. De gemeente heeft daarom een speciale projectpagina in het leven geroepen, www.brummen.nl/75jaarvrijheid. Hier kunnen initiatiefnemers hun plannen aanmelden, zodat een goede spreiding van alle evenementen mogelijk is of andere initiatieven juist kunnen worden gebundeld om elkaar te versterken. Alle initiatieven die voor 1 juni worden aangemeld, worden opgenomen in een eerste overzicht van activiteiten, dat voor de zomer wordt uitgebracht.

“Het lijkt nog vroeg, maar we merken dat veel organisaties al bezig zijn met de herdenking van volgend jaar”, zegt burgemeester Alex van Hedel. “We hopen dat we met deze aanpak een mooie Maand van de Vrijheid zullen beleven, waarin organisaties niet in elkaars vaarwater zitten en elke activiteit de aandacht krijgt die het verdient.”

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.