Home / Brummen-Regiobode / Brummen Spreekt vindt duurzame energie belangrijk

Brummen Spreekt vindt duurzame energie belangrijk

GEM. BRUMMEN – Inwoners van de gemeente Brummen vinden thema’s als de energietransitie, aardgasvrij wonen en energieneutraliteit belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek naar duurzame energie dat is gehouden onder het inwonerspanel Brummen Spreekt.

In totaal deden 672 van de 1043 panelleden aan het onderzoek mee. Een responspercentage van 64 procent. Vier van de vijf ondervraagden vindt de energietransitie een (zeer) belangrijk onderwerp. Driekwart vindt het (zeer) belangrijk dat de gemeente zich actief inzet om een energieneutrale gemeente te worden.
Uit het onderzoek blijkt dat inwoners hun eigen rol niet onderschatten. 84 procent van de respondenten vindt het belangrijk om zelf actief te zijn om hun energieverbruik te verminderen. Slechts 2 procent vindt dit minder of niet van belang.
Meer dan de helft van de respondenten (59 procent) antwoordt (zeer) positief als het gaat om het idee om samen met buurtgenoten aan de slag te gaan met het opwekken van duurzame energie. Waar het gaat om de collectieve opwekking van nieuwe energie, blijken zonnepanelen op daken (82 procent) het meest positief gewaardeerd te worden, gevolgd door zonneparken (55 procent) en windmolens (32 procent).

Uit het onderzoek blijkt ook dat de financiële prikkel voor een inwoner erg belangrijk is. Zo vindt 83 procent van de respondenten de prijs belangrijk wanneer het gaat om het afsluiten van een nieuw energiecontract. 55 procent vindt het belangrijk dat energie duurzaam is opgewekt en 15 procent dat energie lokaal wordt opgewekt.
Dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor inwoners blijkt uit dat 70 procent van de ondervraagden energiezuinigheid in (zeer) grote mate meeneemt in de overwegingen om een nieuwe woning te kopen.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.