Home / Doesburg-Regiobode / Boomfeesthelden aan de slag

Boomfeesthelden aan de slag

DOESBURG – Ze hadden het op de rug van hun t-shirts staan: ‘Ik ben een boomfeestheld!’ En dat waren ze ook écht, woensdagochtend op de Lage Linie in Doesburg. Stormwind en striemende regen geselden de leerlingen van groep 7 van de Anne Frankschool. Samen met wethouder Peter Bollen en Gelders gedeputeerde Peter Drenth zetten de scholieren rijen meiddoorns in de grond op het stuk tussen Halve Maanweg en Turfhaven.
Bollen legde uit waarom ze daar werden geplant: “Vroeger maakten de dichte meidoornhagen deel uit van de verdedigingswerken op de hoge en lage linies. Het past goed in het herstel van de linies om die hagen weer aan te planten.”
Omdat Doesburg dit keer de accentgemeente was voor de Boomfeestdag 2019 in Gelderland, was gedeputeerde Peter Drenth aanwezig. De leerlingen plantten samen vijfhonderd struikjes. Hiermee wordt de cultuurhistorische én ecologische meidoornheg hersteld en is de militaire barrière weer compleet.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Poging tot inbraak bij Primera

BRUMMEN – Op dinsdag 1 december rond 00.15 uur is er geprobeerd in te breken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.