Home / Rheden-Regiobode / Bomen planten bij NLDoet op landgoed Rosendael

Bomen planten bij NLDoet op landgoed Rosendael

ROZENDAAL – Komend weekend gaan mensen in het hele land aan het werk tijdens de grote vrijwilligersactie NLDoet. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar mensen die op vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen willen steken op landgoed Rosendael in Rozendaal.

Op landgoed Rosendael op de hoek van de Schelmseweg zijn de sparren gekapt omdat ze waren aangetast door de letterzetter, een keversoort. Samen met de boswachter gaan de NLDoet-vrijwilligers verschillende soorten struiken en boompjes planten en een paar bomen. In de rest van het vak mogen bomen gewoon opkomen in het kader van natuurlijke verjonging.
Groepen collega’s, familie, vrienden zijn van harte welkom om een ochtend buiten de handen uit de mouwen te steken. Het resultaat van de ochtend is dat een kale vlakte weer in divers bosgebied verandert. Er wordt gewerkt van 9.30 tot 12.30 uur. Jong en oud is welkom. Er kan met een groep vanaf vijf personen tot maximaal tien personen worden deelgenomen. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.nldoet.nl. Vind de klus door te zoeken op gemeente Rozendaal.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.