Home / Doesburg-Regiobode / Bloemen zaaien voor meer bijen en vlinders

Bloemen zaaien voor meer bijen en vlinders

GIESBEEK – Maandag 11 maart trokken 39 schoolkinderen uit groep 7 van de Paulusschool hun laarzen aan om in Giesbeek bloemen te zaaien voor meer vlinders en wilde bijen. Zij strooiden een bloemenmengsel op het terrein van Waterschap Rijn en IJssel, vlakbij gemaal De Liemers. Heemraad Antoinette van Helvoirt gaf het startsein voor de inzaaiactie.

Het bloemmengsel bestaat uit soorten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Het waterschap wil namelijk meer inheemse beplanting voor wilde bijen en vlinders aanleggen. Heemraad Antoinette van Helvoirt vertelde de kinderen bij het startsein: “Wat leuk dat we samen met jullie de handen uit de mouwen mogen steken voor de bloemen en bijen op de grond van het waterschap”.
In Giesbeek en in Ulft komen twee proeflocaties. Vrijwilligers van Natuur en Milieu Educatie de Liemers en de weidevogelgroep Zevenaar hebben de kinderen geholpen met inzaaien. Zij hebben ook een les over wilde bijen verzorgd. In juni gaan de vrijwilligers en de kinderen nog een keer terug naar de terreinen om te monitoren wat er groeit, bloeit en rondvliegt aan bijen en vlinders. De kinderen hebben een bijenzoekkaart gekregen en een zakje bloemenzaad voor in hun eigen tuin.

De inzaaiactie met basisscholen komt voort uit de Green Deal Infranatuur die het Waterschap Rijn en IJssel heeft ondertekend waarin het waterschap heeft toegezegd om meer biodiversiteit te ontwikkelen en is een samenwerking van het waterschap, lokale vrijwilligers en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Lees ook

Turks sprekende vrijwilliger gezocht

DOESBURG – VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar een Turks sprekende vrijwilliger voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.