Home / Rheden-Regiobode / Biljartdistrict Veluwezoom viert jubileum in Theothorne Dieren

Biljartdistrict Veluwezoom viert jubileum in Theothorne Dieren

DIEREN – Het Biljartdistrict Veluwezoom van de KNBB bestaat komende week 75 jaar. Dit wordt op zaterdag 8 en 9 maart gevierd met een jubileumprogramma met onder andere een showdemonstratie van Jop de Jong, de Nederlands Kampioen Biljart Artistique.

In Theothorne is met vier wedstrijdtafels een ware biljartarena opgebouwd. Het programma is gratis bij te wonen begint vrijdagmiddag 8 maart om 14.30 uur met een (hernieuwde) kennismaking met de biljartsport. Iedereen vanaf tien jaar kan meedoen. Er zijn instructeurs aanwezig voor tekst en uitleg. Om 20.30 uur begint de showdemonstratie door Jop de Jong. Hij is dit jaar opnieuw Nederlands Kampioen geworden in de spectaculaire biljartvorm Biljart Artistique.
Zaterdag 9 maart worden vanaf 10.30 uur de finalepoules gespeeld van het jubileumtoernooi Veertigen-tegen-de-klok. Publiek is welkom om te komen kijken. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur.

Dat het jubileum van het Biljartdistrict Veluwezoom in Dieren wordt gevierd, is geen toeval. Het district is ontstaan uit het voormalige district Dieren en Omstreken, dat in 1944 werd opgericht door de Dierense biljarters. Zij speelden in cafés als `t Anker, Spoorzicht, Konings en Smulders. In 2004 ging district Dieren samen met Arnhem en ontstond het huidige district Veluwezoom, dat zich uitstrekt van Ede via Renkum, Oosterbeek, Arnhem, de Betuwe, Velp en Rheden tot Dieren, Eerbeek en Brummen. Het district bestaat uit 35 verenigingen en rond 600 actieve leden.

Lees ook

Nieuwe wijk in Velp krijgt minstens 750 woningen

VELP – Door het gebied nog eens goed te bekijken en door alle hoeken en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.