Home / Brummen-Regiobode / Bijeenkomst over klimaatbestendige tuin en lokale voedselproductie

Bijeenkomst over klimaatbestendige tuin en lokale voedselproductie

EERBEEK – De Groene Kerk Eerbeek en lokale energiecoöperatie BrummenEnergie houden woensdag 13 maart, Nationale Boomfeestdag, een bijeenkomst over het klimaatbestendiger maken van de tuin en het produceren van je eigen voedsel. Vanaf 19.30 uur wordt er in de Kruiskerk in Eerbeek gesproken over deze twee onderwerpen.

Het klimaat verandert en dat heeft gevolgen voor onze omgeving, erven en tuinen. Lanny Olie van waterschap Vallei & Veluwe weet alles van klimaatbestendige tuinen en haar lezing is dan ook doorspekt met praktische tips en adviezen. Hoeveel regenwater komt er per jaar van je dak en wat is er allemaal mogelijk als je wilt afkoppelen en het water wilt opslaan of laat infiltreren in de bodem? Ook vertelt ze hoe je minder bestrating in de tuin kan krijgen, om zo hittestress tegen te gaan.
Het tweede onderwerp van de avond is het lokaal produceren van voedsel. In Loenen loopt sinds vorig jaar zomer een initiatief om een coöperatie op te richten voor productie van groente, vlees en eieren voor leden. Deze coöperatieve boerderij, waar op dit moment leden voor worden gezocht, wordt ingericht volgens het concept van Herenboeren. Kartrekker Johan van Riel uit Eerbeek vertelt over het hoe en waarom van dit duurzame initiatief.

Woensdag 13 maart is het Nationale Boomfeestdag. Weerman Reinier van den Berg hield begin februari een lezing in Eerbeek. Hij gaf toen een opdracht mee: bomen, bomen en nog eens bomen planten! Daarom gaan scholen in Eerbeek op woensdagmiddag 13 maart bomen planten.
’s Avonds is er dan de bijeenkomst in de Kruiskerk, die openstaat voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst is gratis, aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de organisatiekosten.

Lees ook

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO – De maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.