zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeBrummen-RegiobodeBijeenkomst over klimaatbestendige tuin en lokale voedselproductie

Bijeenkomst over klimaatbestendige tuin en lokale voedselproductie

EERBEEK – De Groene Kerk Eerbeek en lokale energiecoöperatie BrummenEnergie houden woensdag 13 maart, Nationale Boomfeestdag, een bijeenkomst over het klimaatbestendiger maken van de tuin en het produceren van je eigen voedsel. Vanaf 19.30 uur wordt er in de Kruiskerk in Eerbeek gesproken over deze twee onderwerpen.

Het klimaat verandert en dat heeft gevolgen voor onze omgeving, erven en tuinen. Lanny Olie van waterschap Vallei & Veluwe weet alles van klimaatbestendige tuinen en haar lezing is dan ook doorspekt met praktische tips en adviezen. Hoeveel regenwater komt er per jaar van je dak en wat is er allemaal mogelijk als je wilt afkoppelen en het water wilt opslaan of laat infiltreren in de bodem? Ook vertelt ze hoe je minder bestrating in de tuin kan krijgen, om zo hittestress tegen te gaan.
Het tweede onderwerp van de avond is het lokaal produceren van voedsel. In Loenen loopt sinds vorig jaar zomer een initiatief om een coöperatie op te richten voor productie van groente, vlees en eieren voor leden. Deze coöperatieve boerderij, waar op dit moment leden voor worden gezocht, wordt ingericht volgens het concept van Herenboeren. Kartrekker Johan van Riel uit Eerbeek vertelt over het hoe en waarom van dit duurzame initiatief.

Woensdag 13 maart is het Nationale Boomfeestdag. Weerman Reinier van den Berg hield begin februari een lezing in Eerbeek. Hij gaf toen een opdracht mee: bomen, bomen en nog eens bomen planten! Daarom gaan scholen in Eerbeek op woensdagmiddag 13 maart bomen planten.
’s Avonds is er dan de bijeenkomst in de Kruiskerk, die openstaat voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst is gratis, aan het einde van de avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de organisatiekosten.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215043_Braakballen_pluizen.jpg

Braakballen pluizen

RHEDEN - Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zondag 28 november terecht bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden om braakballen uit te pluizen. Samen met een gids ontdekken zij wat uilen allemaal eten. Braakballen zijn droge, pluizige balletjes, die afkomstig zijn van uilen. Door ze met een pincet

0214819_citroen.JPG

Mooie 2cv rit vanuit Dieren

DIEREN - Zaterdag 13 november heeft de 2CV-club een rit gereden met als startpunt Theothorne in Dieren. Ook de eigenaren van Theothorne waren enthousiast en genoten van de vele eenden voor hun deur. In totaal reden er 38 eenden mee, dit zorgde voor veel bekijks in Dieren.

0215241_Kaars.jpg

Oecumenische vespers: Verhalen van Hoop

DOESBURG - Vanuit de oecumenische samenwerking in de regio Doesburg zijn er ook dit jaar in de tijd van advent weer vespers op de vrijdagavond in de kleine kerken. Steeds zijn er twee voorgangers die de viering samen voorbereiden. Advent is een tijd van wachten en verwachten. Van uitzien naar

0214808_vvdieren.JPG

vv Dieren na penalty’s door in de bekercompetitie

DIEREN - Zaterdag 13 november speelde vv Dieren een bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen. Na 90 minuten stond er een gelijke stand op het bord, 1-1. Een spannende penaltyserie zorgde voor de ontknoping van de spannende wedstrijd. De Dierense spelers wisten deze te winnen en gaan daardoor verder in de

0215007_MuziekverKlarenbeek-1684.jpg

Klarenbeek zoekt muzikanten

KLARENBEEK - Muziekvereniging Klarenbeek zoekt muzikanten. Mensen die een blaasinstrument of slagwerk bespelen zijn welkom om mee te spelen in een van de orkesten die de vereniging rijk is.

0215421_koffie.jpg

Activiteiten voor ouderen in Klarenbeek

KLARENBEEK - Klarenbeekse ouderen kunnen elkaar iedere woensdagochtend ontmoeten in het MFC in Klarenbeek en een spelletje doen onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Onlangs stonden de tafels weer klaar voor de lunch. Dit keer werden de gasten verwend met heerlijke verse soep met broodjes en een echt