Home / Brummen-Regiobode / Bewonersbijeenkomsten WaardeVOL Brummen

Bewonersbijeenkomsten WaardeVOL Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen verzorgt maandag 11 en dinsdag 12 maart bewonersbijeenkomsten voor het project WaardeVOL Brummen. Deze beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de Vroolijke Frans in Brummen (Broek).

Het leefgebied Voorstonden-Hall-Broek is bijzonder voor mensen, dieren en planten. Onder de noemer WaardeVOL Brummen zoekt de gemeente Brummen naar oplossingen voor de gevolgen van klimaatverandering en verbetering van leefomgeving en natuur in het gebied Voorstonden – Hall – Broek. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Gelderland, waterschap Vallei en Veluwe, inwoners en bedrijven.

Tijdens de vorige bijeenkomsten benoemden bewoners de gewenste en ongewenste gevolgen van klimaatverandering. Daarnaast hadden ze verschillende vragen, wensen en ideeën over de inrichting van het gebied. Belangrijke uitkomst van de avond was dat bewoners en organisaties graag iets willen doen aan droogte, wateroverlast en de afname van biodiversiteit. Klimaat is daarmee een verbindend thema tussen natuur, landschap, landbouw, wonen en ondernemen.
In de bijeenkomsten op 11 en 12 maart wordt dit resultaat vertaald naar een toekomstbeeld. De gemeente deelt informatie met de bewoners en bekijkt gewenste oplossingsrichtingen voor een klimaatbestendige omgeving.

Wie deel wil namen aan één van de bewonersbijeenkomsten, kan zich tot uiterlijk zaterdag 9 maart aanmelden via het formulier op www.vallei-veluwe.nl/waardevolbrummen. Hier is ook meer informatie te vinden over WaardeVOL Brummen.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.