Home / Brummen-Regiobode / Bevolkingsonderzoek Brummen

Bevolkingsonderzoek Brummen

Bevolkingsonderzoek Brummen

BRUMMEN – Vanaf 29 maart kunnen vrouwen uit Brummen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum dat op de parkeerplaats achter het gemeentehuis staat. Het onderzoekscentrum staat hier tot ongeveer 6 mei.

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig. In de vorige ronde liet 81,5 procent van de uitgenodigde vrouwen uit Brummen zich onderzoeken. Bij 1,7 procent van hen was nader onderzoek nodig. Zij werden doorverwezen naar het ziekenhuis.

www.bevolkingsonderzoekoost.nl

tel. 088 11 86 300

Lees ook

Vogels kweken meer in trek als huishobby

LOENEN – Zoals vele verenigingen heeft ook de vogelvereniging Vogelvreugd in Loenen te kampen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.