Home / Brummen-Regiobode / Basisschool De Poort herdenkt Robert Etlin

Basisschool De Poort herdenkt Robert Etlin

LOENEN – Donderdag 21 maart herdenkt basisschool De Poort in Loenen de aan het einde van de Tweede Wereldoorlog omgekomen Franse piloot Robert Etlin. Zijn vliegtuig werd beschoten en stortte neer nabij de Vrijenbergweg.

Aan een zandweggetje bij de Vrijenbergweg in Loenen staat het oorlogsmonument dat herinnert aan de plek waar op 21 maart 1945 de Franse vlieger Robert Etlin met zijn vliegtuig neerstortte. Om de herinnering aan de oorlog ook bij de jeugd levend te houden, heeft basisschool De Poort dit monument geadopteerd en het onderhoud van het monument voor haar rekening gekomen. Jaarlijks plegen de leerlingen onderhoud en ieder jaar is er op of rond 21 maart een herdenking. De familie Etlin kan dit bijzonder waarderen. Jaarlijks stellen zij een bedrag beschikbaar voor de hoogste klassen van de Loenense scholen die excursies maken naar Westerbork, het Anne Frankhuis of een ander doel dat herinnert aan de oorlog. Donderdag 21 maart gaan alle kinderen van groep 1 tot en met 8 van basisschool De Poort naar het monument voor de herdenking. Er zullen gedichten en verhalen worden voorgelezen door de kinderen en er zullen bloemen worden gelegd. Basisschool De Poort nodigt belangstellenden uit om 13.00 uur bij de herdenking aanwezig te zijn. Ook TV Gelderland is die dag aanwezig om opnames te maken.

Lees ook

Workshop over inclusie

GEM. APELDOORN – Omdat de oudejaarsborrel niet door kan gaan, houdt de Apeldoornse fractie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.