Home / Rheden-Regiobode / Avondwandelvierdaage Velp krijgt toch nog een vervolg

Avondwandelvierdaage Velp krijgt toch nog een vervolg

VELP – Er komt toch een Avondvierdaagse in Velp dit jaar. Dat heeft de nieuwe stichting avondwandelvierdaagse Rozendaal-Velp laten weten. Wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts maakte vorig jaar het nieuws bekend dat zij de vierdaagse voor de laatste keer organiseerden.

Meneer T. Cheret uit Velp is voorzitter van de nieuwe stichting. Hij was jarenlang als verkeersregelaar betrokken bij de avondvierdaagse. “Dat kan toch niet, dacht ik toen ik hoorde dat de avondvierdaagse stopte. Ik ben met het oude bestuur om tafel gegaan met de vraag of er al iemand was opgestaan om het over te nemen.’’ Toen dit niet het geval nam hij samen met zijn kennissen, meneer Puts en Mevrouw Keijser-Puts het besluit om in 2019 de avondvierdaagse in Velp te organiseren.’’ Samen hebben zij de nieuwe stichting opgericht. De gemeente Rheden heeft de stichting een beetje op weg geholpen door het beschikbaar stellen van een subsidie.

De start- en finishlocatie is dit jaar op een andere plek dan voorheen . “We vertrekken en finishen bij het Aeres aan de Pinkenbergseweg. We merkten dat de 5-kilometerroute vaak te kort was om door het bosgebied te lopen. Door het veranderen van de startplaats komen nu ook die routes door het bos.’’
De nieuwe stichting is nog dringend op zoek naar vrijwilligers voor het behandelen van de inschrijvingen, het regelen van het verkeer en andere zaken. “Ik hoop het niet, maar desnoods doe ik alles zelf. Want wat er ook gebeurt: de avondvierdaagse in Velp gaat dit jaar door.”
De avondwandelvierdaagse in Velp wordt dit jaar van 11 tot en met 14 juni gehouden. Inschrijven kost 7 euro en is nu al telefonisch mogelijk bij meneer Cheret. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich ook bij hem melden. Binnenkort lanceert de stichting een nieuwe website.

www.4daagsevelp.nl

tel. 06-10827802

Lees ook

Rozendaal zoekt nieuwe kinderburgmeester

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal is op zoek naar een nieuwe kinderburgermeester. Jongens en meisjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.