Home / fbpost / Autoverbod voor rust op de Posbank

Autoverbod voor rust op de Posbank

GEM. RHEDEN – De drukte op de Posbank wordt de gemeente Rheden te gortig. Het college wil een deel van het natuurgebied afsluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Het voorstel is voortgekomen uit de vele klachten die de gemeente kreeg van gebruikers en bewoners van het gebied, zegt wethouder Ronald Haverkamp. “De buitenwereld schreeuwt om maatregelen. Het is te druk, er zijn op mooie dagen te veel mensen in een te klein gebied.”
Het voorstel van het College is om de Beekhuizenseweg af te sluiten. Dit betekent dat automobilisten hun auto op één van de transferia moeten parkeren en dan te voet of per fiets verder het gebied in kunnen. Het paviljoen en alle andere ondernemers blijven wel bereikbaar, benadrukt Haverkamp.

Ook in de jaren tachtig en negentig is al eens gesproken over het afsluiten van (een deel van) de Posbank, zonder succes. “Het sluimert al jarenlang en nu moet er maar eens iets over gezegd worden”, vindt Haverkamp.
Het college wil niet de hele Posbank afsluiten, maar wel meer ruimte geven aan natuur en wild. Om het natuurgebied toch goed bereikbaar te houden voor mensen die niet kunnen wandelen of fietsen denkt Haverkamp aan vervoer met elektrische busjes, maar dat is nog onuitgewerkt idee.

Overigens is de afsluiting van de Beekhuizenseweg slechts een onderdeel van het plan om de Posbank wat rustiger te krijgen. Ook moet worden ingezet op verspreiding van de bezoekers naar andere gebieden op de Veluwe en binnen de gemeente Rheden, zoals het RivierKlimaatPark bij Velp en de Zuidflank van Rheden.
Deze maatregel is opgenomen in de nieuwe Omgevingsvisie Buitengebied van de gemeente Rheden. Inwoners kunnen de komende weken hun mening geven via de inspraakprocedure. In het najaar buigt de gemeenteraad zich over dit document.

Lees ook

Geslaagde NIO-Netwerk wandeling

RHEDEN – Hoe word je weer blij van je vrijwilligerswerk en wat heb je ervoor …

One comment

  1. Een prima idee om gemotoriseerd verkeer (motoren!) te weren van de Posbank en de natuur van dit mooiste stukje Nederland rust te gunnen. Past helemaal in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.