Home / Brummen-Regiobode / Apeldoorn zoekt verbindende burgemeester

Apeldoorn zoekt verbindende burgemeester

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn is op zoek naar een burgemeester die er is voor alle inwoners. Dat staat in de profielschets die de gemeente heeft opgesteld in de zoektocht naar een nieuwe burgervader.

De profielschets is opgesteld door een vertrouwenscommissie, die bestaat uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad en wethouder Joon als adviseur. In deze vacaturetekst staat dat de nieuwe burgemeester van Apeldoorn er voor alle inwoners moet zijn, een ervaren en verbindende bestuurder is, een natuurlijke voortrekkersrol pakt in netwerken, boven de partijen staat en een medemens met lef is.
De commissie heeft bij het schrijven van de profielschets gebruik gemaakt van de uitkomsten van de enquête over de nieuwe burgemeester. 852 Mensen hebben de enquête ingevuld. Uit de enquête blijkt dat de inwoners een echte burgervader of -moeder willen die gericht is op Apeldoorn. De focus moet uitgaan naar lokale onderwerpen. Ook wil men een sociale, eerlijke, open, nuchtere en verbindende burgemeester.

De nieuwe burgemeester volgt John Berends op, die per 6 februari is benoemd tot Commissaris van de Koning in Gelderland. Het ambt wordt momenteel waargenomen door Petra van Wingerden.

Lees ook

Dierbaren herdacht in Kruiskerk Eerbeek

EERBEEK – Op zaterdagmiddag 21 november opende de Kruiskerk in Eerbeek de deuren om inwoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.