Home / Brummen-Regiobode / Apeldoorn: “Uitbreiding Lelystad Airport komt veel te vroeg”

Apeldoorn: “Uitbreiding Lelystad Airport komt veel te vroeg”

REGIO – De lange laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport zijn voor de gemeente Apeldoorn onacceptabel. Het vliegveld bij Lelystad kan pas als volwaardig vliegveld open als het luchtruim opnieuw is ingedeeld, waardoor laagvliegroutes vermeden kunnen worden. Daarnaast moeten nut en noodzaak van Lelystad Airport deel uitmaken van de discussie over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart, die komend najaar wordt gevoerd. Dat betoogt het college van B&W van Apeldoorn in zijn zienswijze op het luchtvaartbesluit Lelystad Airport.

De zienswijze van het Apeldoornse college sluit aan bij de Gelderse zienswijze, en bevat daarnaast nog enkele specifieke Apeldoornse punten. Die gaan onder andere over de stapeling van geluid bij Klarenbeek (door de aanwezigheid van vliegveld Teuge) en bij Hoenderloo (als gevolg van de aanwezigheid van vliegveld Deelen) over de beperkte omvang en reikwijdte van de monitoring en over de gevolgen voor de exploitatie van met name het paracentrum op vliegveld Teuge.
Apeldoorn is niet op voorhand tegen een uitbreiding van Lelystad Airport. Wethouder Wim Willems: “Waar het ons om gaat, is dat alle aspecten en effecten goed moeten worden bekeken en afgewogen, ingebed in een afgewogen visie op de Nederlandse luchtvaart. Dat is nu niet het geval. De tijd is simpelweg nog niet rijp om nu een goed besluit te nemen over Lelystad.“
In de zienswijze (zie onderstaande link) staan meer details.

www.gelderland.nl/Zienswijze-LHB-MER.

Lees ook

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Empe en Tonden

EMPE/TONDEN – Iedereen die wil meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.