Home / Doesburg-Regiobode / Amberbomen bij De Woordhof

Amberbomen bij De Woordhof

HUMMELO – De beuk in het gras bij openbare basisschool De Woordhof in Hummelo verkeert in erg slechte conditie. Omdat hij gevaar op kan leveren voor de kinderen en leerkrachten, moet de beuk worden gekapt. De vleermuizenkast die momenteel nog in de boom hangt, verhuist naar een boom op het plantsoentje bij de Dorpsstraat in Hummelo, achter het standbeeld van Normaal. In overleg met de directie van de school, de gebiedsambtenaren en dorpsraad Hummelo heeft de gemeente Bronckhorst besloten hier twee flinke bomen voor terug te plaatsen. Het worden twee amberbomen, loofbomen die in de herfst prachtig verkleuren. Onder de bomen komt een mix van vaste planten. De eik wordt half maart gekapt, de nieuwe bomen en planten worden begin april geplant. Van de oude beukenstam wordt een kunstwerk gemaakt door boomstamkunstenaar Harm Vennema, dat ergens dit voorjaar wordt geplaatst.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.