Home / Brummen-Regiobode / Aldi wil nieuwbouw op locatie Verrij

Aldi wil nieuwbouw op locatie Verrij

BRUMMEN – Na bijna anderhalve eeuw stopt het familiebedrijf Verrij Wonen in Brummen. Supermarkt Aldi heeft het plan opgevat om op deze locatie een nieuw pand te bouwen.

De huidige locatie van Aldi aan de Zutphensestraatweg is volgens de supermarktketen te klein en ligt onhandig aan de rand van de woonwijk, wat overlast geeft bij het bevoorraden van de supermarkt. De locatie van Verrij aan de Vulcanusweg is beter bereikbaar en kan beter ontsloten worden. Aldi heeft in het centrum van Brummen geen andere geschikte locatie kunnen vinden. Het huidige pand van Verrij is verouderd en zal door Aldi worden gesloopt om plaats te maken voor CO2-neutrale nieuwbouw.

Het college van de gemeente Brummen is in principe akkoord met de nieuwbouw en verhuizing, maar stelt wel een aantal voorwaarden. Zo moet onder andere worden aangetoond dat de markt in Brummen en omgeving groot genoeg is voor een uitbreiding van de Aldi.
Daarnaast moeten de initiatiefnemers, Aldi en Ten Brinke Vastgoed, nog de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure doorlopen. De locatie aan de Vulcanusweg staat momenteel geen andere detailhandel toe. Het college wil de locatie heel nauwkeurig bestemmen, omdat de gemeente winkels het liefst in het centrum ziet. Voor de Aldi wordt echter een uitzondering gemaakt. Het college ziet wel een meerwaarde van een grote discountsupermarkt, die ook een regiofunctie heeft.

Het college wil de huidige locatie van de Aldi aan de Zutphensestraatweg gaan gebruiken voor woningbouw. Om te voorkomen dat een andere supermarkt zich op die plek wil vestigen, wil B en W daarom de bestemmingsplanprocedure van beide locaties aan elkaar koppelen. Zo komt er geen extra winkellocatie in Brummen.

Lees ook

Femke wint Brummense Voorleeswedstrijd

EERBEEK – Femke Nijenhuis heeft de online kwartfinale van de Voorleeswedstrijd gewonnen. De leerlinge uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.