Home / Brummen-Regiobode / 25 jaar Narcisactie Protestantse kerk Loenen

25 jaar Narcisactie Protestantse kerk Loenen

LOENEN – De Protestantse kerk Loenen houdt dit jaar op zaterdag 9 maart voor de vijfentwintigste keer de narcisactie. Door een leger aan vrijwilligers wordt in het dorp Loenen en buitengebieden huis aan huis aangebeld om de bloemetjes te verkopen.

Door de Kerkrentmeesters dient vooraf veel geregeld te worden. De bollen moeten besteld worden, maar er moet ook gezorgd worden voor voldoende vrijwilligers die bereid zijn om deze morgen aan de slag te gaan. Het dorp wordt in een aantal wijken verdeeld. Een enorme klus, maar het is altijd nog gelukt.

Ieder jaar brengt de actie een leuk bedrag op, dat bestemd is voor een bepaald doel van de Protestantse kerk, zoals het restauratiefonds. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het project Kliederkerk. De organisatie van deze activiteit voor de schooljeugd wil graag aanschaf van spelmateriaal. Kinderen van alle gezindten worden op een creatieve manier bezig gehouden met de betekenis van bijbelverhalen.
‘s Morgens wordt op 9 maart door de verkopers tussen 10.00 en 13.00 uur aangebeld. Wie niet thuis kan zijn kan de buren even vragen om bolletjes voor hem of haar te kopen. De gele bloemen fleuren eerst de huiskamer op en kunnen later in de tuin geplant worden om volgend jaar wederom bloemenpracht te geven.

Lees ook

Missiekruis blijft in Klarenbeek op oude plek

KLARENBEEK – Het Missiekruis tegenover Het Boshuis, de voormalige parochiekerk van Klarenbeek, krijgt geen nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.