Home / Brummen-Regiobode / 1200 deelnemers aan grote optocht CV Neutenkrakers

1200 deelnemers aan grote optocht CV Neutenkrakers

KLARENBEEK – Klarenbeek (’t Neutendarp) staat ook dit jaar weer helemaal in het teken van carnaval in het weekend van donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart. Carnavalsvereniging De Neutenkrakers zorgt weer voor een mooi feest. Dit alles wordt gehouden in residentie Het Krakershol in Klarenbeek gevestigd in De Klaarbeek, voorheen De Nieuwe Zweep.

Traditioneel is er de donderdagavond voor het carnaval het Bouwerscafé. Na maanden voorbereidingen is het er tijd voor om het carnavalsweekend te openen. De aanvang is om 21.00 uur. De toegang is gratis.
Vrijdag is van 13.30 uur tot 15.15 uur het kindercarnaval voor alle kinderen tot en met groep 4. Aan deze doe-, dans-, spring- en discomiddag ontbreekt natuurlijk niet de polonaise en goede carnavalsmuziek. De locatie is zaal 1 van Het Krakershol. De entree is 2,50 euro. Van 19.45 uur tot 21.30 uur is er het carnavalsfeest voor de jeugd vanaf groep 5 tot 14 jaar. Jeugdige DJ’s zorgen voor het feest. Locatie: Zaal 1 van Het Krakershol. Entree: 5 euro. Vanaf 21.30 uur is Het Krakerscafé open. Gezellig een carnavalsfeest maken in de kroeg, voor ‘de jeugd van toen’. Geheel verkleed, een beetje verkleed of niet verkleed, iedereen is welkom. Entree gratis.
Zaterdag is de grote optocht. De optocht start om 12.30 uur in plaats van 13.00 uur. Een van de grootste optochten van Gelderland gaat van start vanaf de Goorweg bij Station Klarenbeek. 1200 deelnemers doen dit jaar weer mee met praalwagens en loopgroepen. Rond 12.45 uur zal de optocht langs de kruising Hoofdweg/Broekstraat/Kopermolenweg komen, om vervolgens rond 13.00 uur bij de Molenweg aan te komen. Bij Plus Imanse komt de eerste deelnemer om 13.15 uur aan. Daar wordt de Hoofdweg weer gevolgd richting residentie Het Krakershol De Klaarbeek. Rond de klok van 13.30 uur zal de grens worden over gestoken van het Voorster naar het Apeldoornse deel van Klarenbeek, om de weg te vervolgen richting het Krakershol. De organisatie wijst er op graag op tijd te zijn, vanwege het afsluiten van diverse toegangswegen en zo mogelijk op de fiets te komen. Vanaf 14.30 uur is er feest met om 17.30 uur de prijsuitreiking. Er is parkeergelegenheid bij de Protestante kerk aan de Woudweg, MFC aan de Bosweg en aan diverse toegangswegen. Zaterdagavond zal Magnus in zaal 1 en 2 staan om het grote carnavalsfeest te vieren. En natuurlijk is er de extra grote Stuitertent, waar de hardstyle carnavalsvierder volledig los kan gaan. Dit jaar met vele DJ’s waaronder DJ Zany met zijn knotsgekke carnavalsact in Zanity, Royal S, Resist, Rieverze & Filtr en MC Dash. Deze avond is al geruime tijd uitverkocht.
De Neutenkrakers sluiten zondag af met Crazy Sunday. Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de zaal.

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.