Zestig jaar huwelijksgeluk

EERBEEK – Ze kenden elkaar al langer, maar tijdens het vuurwerk op de Eerbeekse kermis sprong de vonk over. Ruim zestig jaar later, op donderdag 24 januari, vierden meneer en mevrouw Westerink – Willems hun zestigjarig huwelijk.

Vorige week lag er een flink pak sneeuw in Eerbeek, maar op hun trouwdag in 1959 hadden meneer en mevrouw Westerink vooral last van de kou en vreselijke wind. “Ik moest mijn boeket stevig vasthouden en zorgen dat mijn jurk niet opwaaide”, weet mevrouw Westerink nog. Ze was geboren en getogen in Hall, maar stak voor de liefde graag het kanaal over. Nu hun trouwen ging het echtpaar, beiden 19 jaar, wonen in Eerbeek, de geboorteplaats van meneer Westerink.
Al snel kregen ze een dochter en later een zoon en in de loop der jaren is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.
Meneer Westerink werkte als timmerman en ook zijn vrouw heeft twee rechterhanden. Dus op het moment dat er in de familie iemand ging verhuizen, werden opa en oma opgetrommeld om te komen helpen. “Heel leuk om te doen en een mooie herinnering voor de kinderen en kleinkinderen, dat we samen dat huis hebben opgeknapt”, zegt het paar Westerink.

Het paar woont al vijftig jaar met veel plezier in de Willem de Merodestraat in Eerbeek, maar zodra het mooi weer is, verhuizen meneer en mevrouw Westerink naar de camping in Barchem, waar ze een caravan hebben. Naar het buitenland hebben ze nooit verlangd, de Westerinks vermaken zich prima in eigen land, dat ze het liefst met de fiets verkennen. Mevrouw Westerink duikt op de camping nog graag het zwembad in. Maar ook thuis is zij nog actief: “Ik ben lid van de Plattelandsvrouwen, daar zit ik ook bij de fietsclub en bij het koor.” Ze vindt het leuk om de computer en het internet te leren kennen, maar is ook geregeld in de tuin te vinden.
Beiden zijn gelukkig in goede gezondheid. Ze rijden nog auto en doen alles zelf. Meneer Westerink heeft weliswaar een aantal keren een operatie moeten ondergaan, maar is nu, zoals hij zegt, ‘volledig gereviseerd en kan er nog jaren tegenaan’. Burgemeester Alex van Hedel, die het bruidspaar vrijdag een bezoek bracht, sprak bij zijn vertrek dan ook vol vertrouwen met de twee af dat zij elkaar over vijf jaar weer zouden treffen.

Foto: Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.