Home / Doesburg-Regiobode / Werken met de e-overheid

Werken met de e-overheid

DOESBURG – Op donderdag 28 februari, van 13.00 tot 15.00 uur, is in de bibliotheek van Doesburg de eerste les van de cursus Werken met de e-overheid. Deze cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Doesburg die moeite hebben met overheidswebsites.

Deelnemers leren alles over het aanvragen van een DigiD, Regelhulp en toeslagen. Ook komt het zoeken op de sites van de overheid aan de orde, evenals het gebruikmaken van de persoonlijke accounts. De cursus bestaat uit vier lessen en is gratis.
Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren.
De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent en deelnemers gaan zelf ook oefenen. Voorwaarde is daarom dat mensen die aanschuiven met een computer kunnen werken. “Wie dat niet kan, zou eerst de computercursus Klik & Tik kunnen volgen”, aldus de bibliotheek. De cursus Werken met de e-overheid maakt ook gebruik van de site van de gemeente. Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal tien deelnemers.
Aanmelden kan via Klantenservice, tel. 0314-333445, of via www.biebnieuws.nl.

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.