Home / Doesburg-Regiobode / Vrouwen van Nu in gesprek met vluchtelingen

Vrouwen van Nu in gesprek met vluchtelingen

ANGERLO – Vrouwen van Nu in Angerlo ontvangt donderdag 28 februari Rana Alyaseen. Zij is gevlucht uit Syrië en doet samen met Heriëtte Arends van VluchtelingenWerk haar verhaal. De avond begint om 19.45 uur en vindt plaats in De Meent in Angerlo.

Door het organiseren van persoonlijke ontmoetingen onder de noemer Bekend Maakt Bemind wil VluchtelingenWerk het begrip voor vluchtelingen in de samenleving en het onderlinge contact vergroten. “Door het vertellen van de verhalen over de redenen van het vluchten, komt er begrip en verdwijnen vooroordelen. Maar door het vertellen, krijgen wij ook een beeld over wat er komt kijken bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland”, legt de organisatie uit. “Dan is een vluchteling niet meer alleen een nieuwsbericht, maar een mens.”
Rana Alyaseen vluchtte uit Syrië en woont nu samen met haar man en zoontje van 3 jaar in Nederland. In Syrië was Rana kapster. Ze vertelt in Angerlo over haar leven, de vlucht uit haar geboorteland en hoe zij nu in Nederland een nieuw leven opbouwt.

Na de pauze komen enkele vrijwilligers van Wereldwinkel Doesburg vertellen over hun winkel. Ze verkopen producten uit Afrika, Azié en Latijns Amerika. Deze producten worden gekocht bij kleine bedrijfjes, zoals mandenvlechters, pottenbakkers, weverijen, koffieboeren en theeplantages. Zij krijgen een eerlijke prijs en ondersteuning op financieel gebied en bij de ontwikkeling van hun producten. Het is de bedoeling dat dan ook hun kinderen meer mogelijkheden krijgen op het gebied van onderwijs.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.