Home / Rheden-Regiobode / Voorstelling Moeder Courage

Voorstelling Moeder Courage

RHEDEN – De Commissie Vorming en Toerusting van Dorpskerk Rheden presenteert, samen met Stichting Rhedelijk Cultureel, een ingekorte bewerking van de toneelvoorstelling Moeder Courage, geschreven door Bertolt Brecht. Deze is komend weekend tweemaal te zien.

Het stuk gaat over een moeder die samen met haar drie kinderen en een kar vol met spullen de oorlog probeert te overleven. List en bedrog, ongeloof en woede liggen op de loer en lijken het lot van Moeder Courage en haar kinderen te bepalen. Hoe komt dit gezin de oorlog door?
Het werk van Bertolt Brecht is sterk politiek geëngageerd. Met zijn stukken wil hij de kijker een spiegel voorhouden, hij wil de maatschappelijke structuur zichtbaar maken en laten zien dat die niet onveranderlijk is. Als de mens dat wil, kan zij een betere, meer rechtvaardige wereld maken.
Moeder Courage is een zwart-komische, ontroerende voorstelling van 30 minuten, die gespeeld wordt in een dubbele cast van twee keer acht spelers vanaf 13 jaar. De voostelling is te zien op zaterdag 16 februari om 20.00 uur en zondag 17 februari om 16.00 uur. Er wordt een vrije gift gevraagd. De voorstelling is geschikt voor jong en ouder vanaf 10 jaar.

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.