Home / Brummen-Regiobode / Voorjaar komt er aan

Voorjaar komt er aan

LOENEN – Mogelijk door een gunstige plek komen aan de Loenerdrift in Loenen nu al de paarse krokussen tevoorschijn. Dit vroege soort voorjaarjaarbloeiers toonde na een paar milde winterdagen meteen hun volle pracht. Het zijn de eerste bloemen die rond deze tijd worden gezien; het geeft de mens na koude sombere dagen een blij gevoel dat het voorjaar met de vele kleuren weer in aantocht is. Deze krokussoort bloeit meestal veel vroeger dan de bekende blauwe, gele en witte (gecultiveerde) variëteiten. Ook elders in de dorpen zijn deze lentebloemen te vinden. Ook komen in sommige tuinen de sneeuwklokjes al volop te voorschijn. De sneeuw is (gelukkig) verdwenen maar deze tedere bloemetjes herinneren ons aan de witte deken die onlangs nog het landschap bedekte.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.