Home / Belangrijk / Vocaal ensemble in Rozendaalse kerk

Vocaal ensemble in Rozendaalse kerk

ROZENDAAL – Vocaal Ensemble Omnitet verzorgt zondag 3 februari een concert in Rozendaal. Dit doet de zanggroep op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Kerk te Rozendaal.

Omnitet is een veelzijdig, semi-professioneel vocaal ensemble, dat muziek zingt uit alle stijlperiodes van de klassieke muziek: van Vivaldi en Bach, opera’s van Mozart tot het romantische lied en muziek uit de twintigste eeuw. Het ensemble bestaat uit vijf zangers en een pianist. Zes musici, ieder met een eigen muzikale achtergrond en ervaringen, allen met een passie voor de muziek en uiterst gedreven om hun publiek het beste te geven.
Ook dit keer voegt de Rozendaalse pianiste Marianne Ratajski zich bij Frank Leurs achter de piano, voor een uitvoering van Spanische Liebeslieder van Robert Schumann voor vier zangstemmen en piano à quatre mains. Spanische Liebeslieder is één van de drie zogenoemde Liederspiele die Schumann schreef, een genre dat het midden zoekt tussen lied en opera, waarmee hij het theater de salons in wilde brengen. Een mini-opera eigenlijk, ontdaan van alle decors, kostuums en intrige, maar op gedichten die samen toch een plot vormen.
In de rest van het programma wandelt Omnitet door verschillende stijlperioden van de klassieke muziek en wordt muziek van Mozart, Haydn, Purcell, Rossini en Beethoven gebracht.

Het concert begint om 15.30 uur en vindt plaats in de Kerk van Rozendaal, die vanaf 15.00 uur geopend is. Na afloop is er een meet en greet met de musici en met elkaar. De entree bedraagt 13 euro, inclusief consumptie. Vrienden van de Kerk betalen 10 euro, houders van een Gelrepas en studentenkaart 5 euro. Kinderen jonger dan tien jaar mogen onder begeleiding gratis mee. Kaarten worden voor aanvang aan de kerk verkocht, maar zijn ook te reserveren via vrienden@dekerkvanrozendaal.nl.

www.omnitet.nl

Lees ook

Jongerenraad Rozendaal

ROZENDAAL – De jongerenraad van de gemeente Rozendaal komt woensdag 19 mei bijeen. De gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.