Home / Brummen-Regiobode / Vijftig jaar lid van Eendracht

Vijftig jaar lid van Eendracht

EERBEEK – Vijftig jaar was Bert de Wit lid van Eendracht Eerbeek. Sinds 1968 was hij actief bij de muziekvereniging. Eind vorig jaar nam hij afscheid en hing daarbij zijn bugel aan de wilgen.

Vijftig jaar lid zijn van een orkest is een bijzondere prestatie. Bert de Wit deed het. Afkomstig uit een muzikaal nest begon hij op bugel en is dat instrument altijd blijven spelen. Jaap de Wit en Wim Gerritsen waren zijn leraren en net als de rest van de familie bleek Bert een goede muzikant. Zijn vader Teun speelde hoorn, zijn moeder Lien kon goed zingen en broer Wim speelde bugel en stapte laterover op de bariton.
Toen Bert op zeventienjarige leeftijd in een rolstoel belandde, weerhield dat hem er niet van door te blijven gaan met het maken van muziek. Met een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen en aanpassingen aan zijn instrument bleef hij bij Eendracht spelen.
Naast muziek maken deed Bert ook veel vrijwilligerswerk. Een belangrijke bijdrage was het jarenlang coördineren van de oudpapieractie van Eendracht. Een belangrijke bron van inkomsten die Muziekonderwijs voor Kinderen in Eerbeek mogelijk maakt.

Na vijf voorzitters, zes dirigenten, zesentwintig concoursen en honderden concerten is Bert onlangs gestopt met musiceren. Een verhuizing naar Doetinchem is één van de redenen. “Maar ik blijf genieten van dit prachtige orkest” aldus de jubilaris. “Na vijftig jaar zelf muziek maken kom ik zaterdag 9 maart heerlijk luisteren naar het voorjaarsconcert van ‘mijn’ Eendracht in concertzaal De Bhoele in Eerbeek.”

Lees ook

Verkoop van Israël-producten

EERBEEK – De familie Jansen in Eerbeek houdt van donderdag 6 tot en met zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.