Home / Rheden-Regiobode / Veroordeling voor automobilist wielerongeluk Posbank

Veroordeling voor automobilist wielerongeluk Posbank

VELP – De Gelderse rechtbank heeft een 23-jarige man uit Zevenaar veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur voor het ‘zeer onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam’ rijden onder invloed van amfetamine en cannabis. Daardoor veroorzaakte de man in mei 2017 een wielerongeval vlakbij camping Buitenplaats Beekhuizen op de Posbank, stelt de rechter.

Bij het ongeval raakten twee wielrenners gewond toen de man hen roekeloos inhaalde. Volgens de openbaar aanklager had de man voor het ongeval zijn ergernis geuit over de wielrenners, omdat ze midden op de weg reden. Toen hij vervolgens een groep wielrenners inhaalde, moest hij uitwijken voor tegenliggers. Daarbij raakte hij een wielrenner, die een andere wielrenner meesleepte in zijn val. De man uit Zevenaar en zijn vriendin botsten met hun auto tegen een boom. Naast de taakstraf die de rechtbank afgelopen week oplegde, kreeg de brokkenmaker een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan negen voorwaardelijk.

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.